Každé podujatie môže mať charitatívny rozmer
logo APPA
logo APPA
Projekty

Krok pre teba 2021 – 2023

Projektom Krok pre Teba sprístupnila APPA v rokoch 2021,2022 a 2023 v spolupráci so spoločnosťou Novartis a s rehabilitačným centrom HENDI MEDICAL CENTER v Piešťanoch deťom s diagnózou spinálna muskulárna atrofia (SMA typ I.-IV.) z celého Slovenska absolvovanie kvalifikovanej, komplexnej rehabilitačnej starostlivosti.

Ukončený projekt

Detail projektu

Pre koho je projekt určený?

deťom s diagnózou spinálna muskulárna atrofia (SMA typ I.-IV)

Výška podpory

167 231 €

Podmienky získania podpory

Diagnóza, indikácia na rehabilitáciu a sociálna situácia v rodine

Hodnotiace kritériá
Harmonogram projektu

Registrácia

Informácia o registrácii
Registrácia bola ukončená...

Starostlivosť o deti s SMA diagnózou si okrem individuálnych rehabilitácií vyžadovalo aj poskytovanie odborných informácií z oblastí pohybovej aktivity, logopédie, dýchacích cvičení, výživy, vzdelávanie rodičov a inštruktáž na domácu starostlivosť o dieťa. Všetko pod jednou strechou pre nich poskytovalo Hendi Medical Center, ktoré ako prvé centrum na Slovensku vytvorilo podmienky pre komplexnú starostlivosť o deti s SMA diagnózou.

Súčasťou projektu Krok pre teba bolo aj zorganizovanie dvoch víkendov pre všetky podporené detičky a ich rodičov, ktoré sa v rámci projektu stretávali len na chodbách rehabilitačného centra Hendi Medical Center. Hlavnou myšlienkou víkendov bolo tráviť spolu čas plný hier a zábavy, na ktoré týmto detičkám vzhľadom na ich zdravotný stav veľa času nezostáva. Počas víkendov sa o detičky postarali fyzioterapeutky z Hendi Medical Center, ktoré vymenili cvičenie na rôzne súťaže a kreatívne hry.

Krok pre teba 2021 – podporených 9 SMA pacientov
Krok pre teba 2022 – podporených 15 SMA pacientov
Krok pre teba 2023 – podporených 16 SMA pacientov

Projekt Krok pre teba 2021,2022,2023 zahŕňal

  • Rehabilitácie detí
  • Školenia fyzioterapeutov
  • Účasť na zahraničných konferenciách a kongresoch (Barcelona, Slovinsko, Budapešť)
  • Super víkend a Vianočný víkend pre všetky podporené rodiny

Krok pre teba 2023

Cesta dlhá tisíc míľ sa začína jediným krokom,“ hovorí jeden dávny výrok. Životnú cestu pacientov so spinálnou svalovou atrofiou, žiaľ, nejde vyjadriť skutočnými krokmi. Zákerná diagnóza im neumožňuje spoznať čaro samostatnej chôdze a za každým ich úspešným pohybom sa skrýva celoživotná rehabilitácia. Krok pre teba 2023 je spoločný projekt Asociácie pomoci postihnutým – APPA a HENDI MEDICAL CENTER v Piešťanoch zameraný na deti a dospelých s ťažkým genetickým ochorením Spinálna svalová atrofia a ich rodičov. V rámci tretieho ročníka sa dostalo pomoci v podobe rehabilitácie v špecializovanom centre pre šestnásť detských a dospelých pacientov.

Super víkend

Vianočný víkend

Viac o vzdelávaní a našej účasti na zahraničných konferenciách týkajúcich sa SMA pacientov sa dočítate TU.

Partneri projektu

Novartis - projektový partner APPA

Novartis Slovakia pôsobí na slovenskom trhu už dve desaťročia. Sme číslom jeden spomedzi farmaceutických spoločností na Slovensku. Naším cieľom je pretvárať medicínu, aby sme zlepšili a predĺžili životy pacientov.

Potrebujete poradiť?

Pre podrobné informácie o podmienkach projektu a možnostiach grantovej podpory nás neváhajte kontaktovať.

Ľudovíta Chmelárová

Ďalšie projekty

Grantový program O krok vpred
Aktuálny projekt
Pomôcky a rehabilitácia
O krok vpred 2024 – 1. kolo

Nadácia SPP sa pomocou svojich programov snaží prispieť ku skvalitneniu starostlivosti o ľudí s postihnutím, ľudí v nepriaznivej sociálnej situácii a preto podporuje aktivity zamerané na zlepšenie podmienok života jednotlivcov so zmyslovým, zdravotným postihnutím alebo dlhodobo chorých. Zámerom programu je aj naďalej podporovať sociálne slabšie skupiny obyvateľstva, najmä jednotlivcov postihnutých neurologickými poruchami pohybového aparátu: predčasne narodené deti, DMO, skleróza multiplex, stavy po úrazoch, deti a dospelí s diagnózou SMA /typ I.,II.,III.,IV./ a pacienti po cievnej mozgovej príhode.

Uľahčime si to! Invalidný vozík pre člena Klubu APPA - projekt APPA
Ukončený projekt
Pomôcky a rehabilitácia
Uľahčime si to!

Nový projekt pomoci pre ľahší život členov Klubu APPA!
Pred časom sme dostali do daru krabicu veľkú ako svet a v nej kvalitný invalidný vozík s odkazom: ,,My sme ho našťastie nikdy nepoužili, tak nech dobre poslúži niekomu inému.”
Ďakujeme za toto krásne gesto a rodine, ktorá nám vozík venovala držíme veľmi palce, nech sa im v napredovaní darí a zdravíčko zostane stabilné. Veď nie je na svete nič hodnotnejšie, ako mať doma všetkých v zdraví pokope.
V Klube APPA určite majiteľa novému vozíčku nájdeme!

Pomôcky pre kvalitnejší život - projekt APPA
Aktuálny projekt
Pomôcky a rehabilitácia
Pomôcky pre kvalitnejší život

APPA a spoločnosť EU Poultry, s.r.o otvárajú pilotný program Pomôcky pre kvalitnejší život, ktorý je zameraný na finančnú pomoc a podporu pre členov klubu APPA pri zakúpení zdravotných, rehabilitačných a kompenzačných pomôcok.

Kurz plávania pre hendikepované deti - APPA
Aktuálny projekt
Šport
Kurz plávania pre zdravotne znevýhodnené deti 2024

APPA prichádza aj tento rok s projektom plávania pre zdravotne znevýhodnené deti. Plavecké lekcie sú navrhnuté tak, aby deťom poskytli príležitosť na zlepšenie ich zdravotného stavu, podporu osobnostného rozvoja a možnosť nadväzovania nových sociálnych kontaktov mimo domova.

Energia pre teba 2024 s Nadáciou ZSE
Aktuálny projekt
Šport
Energia pre teba 2024 s Nadáciou ZSE

Nadácia ZSE v spolupráci s APPA pripravujú pokračovanie úspešného programu s charitatívnym rozmerom pod názvom Energia pre teba. Zároveň tento rok bude program Energia pre teba prepojený s jedinečnou prvou slovenskou charitatívnou mobilnou aplikáciou APPkA. Príbeh zdravotne znevýhodneného, pre ktorého bude organizované charitatívne športové podujatie v rámci programu Energia pre teba 2024, bude mať možnosť získať finančný príspevok až do výšky 2 000 € od Nadácie ZSE aj v charitatívnej mobilnej aplikácii APPkA.

Pomáhame srdcom s Nadáciou Jozefa Ružičku
Ukončený projekt
Pomôcky a rehabilitácia
Pomáhame srdcom 2024 s Nadáciou Jozefa Ružičku

Projekt Pomáhame srdcom s Nadáciou Jozefa Ružičku podporil od roku 2019 už 56 členov klubu Asociácie pomoci postihnutým APPA. Aj tento rok projekt podporí najväčších bojovníkov zo súťaže Môj krok vpred s APPA, ktorí sa s nami podelili o svoje pokroky za uplynulý rok. Ďakujeme Nadácií Jozefa Ružičku za spoluprácu.

Projekt pomáhame pomáhať s Nádaciou VÚB
Aktuálny projekt
Pomôcky a rehabilitácia
Pomáhame pomáhať s Nadáciou VÚB

Asociácia pomoci postihnutým – APPA a Nadácia VÚB otvárajú jedinečný grantový program Pomáhame pomáhať s Nadáciou VÚB, ktorého cieľom je finančná podpora pre členov klubu APPA pri zakúpení zdravotných, rehabilitačných a kompenzačných pomôcok. APPA je odborným garantom programu a administruje grantový program Pomáhame pomáhať s Nadáciou VÚB.

Projekt Poviem ti to inak
Ukončený projekt
Vzdelávanie
Poviem ti to inak 2024

Vzdelávací víkend pre rodičov detí s poruchou autistického spektra. Ako lepšie porozumieť deťom s poruchou autistického spektra? Ako môže rodič zlepšiť svoj vzťah s dieťaťom s PAS? Ako zabezpečiť vhodnú domácu starostlivosť o dieťa?… Na tieto a ďalšie zvedavé otázky rodičov detí s poruchou autistického spektra budú počas víkendu odpovedať odborníci z oblastí špeciálnej pedagogiky, klinickej psychológie, logopédie a ďalších odvetví zaoberajúcich sa touto diagnózou.

Buďte neustále informovaní...

Prečítajte si vždy aktuálne informácie o aktivitách a projektoch APPA priamo vo vašej e-mailovej schránke.

Sledujte nás
Informácie a podpora
Kde nás nájdete?

Asociácia pomoci postihnutým – APPA
Floreát Ideapark, Krajinská cesta 32
921 01 Piešťany

Fakturačné údaje

Asociácia pomoci postihnutým – APPA
Na medzi 2/a, 831 06 Bratislava
Slovenská republika
IČO: 42 173 809 / DIČ: 202 306 9620
IČ DPH: SK2023069620

Bankové spojenie

Tatra Banka, a.s.
Hodžovo nám. 3, 810 00 Bratislava
BIC / SWIFT: TATRSKBX
IBAN: SK98 1100 0000 0029 2982 6898

Pay by Square
logo APPA

Pomoc je naše poslanie.

© 2009 - 2024 APPA / Všetky práva vyhradené / design & development by eduardjanosik.com

Buďte neustále informovaní...

Prečítajte si vždy aktuálne informácie o aktivitách a projektoch APPA priamo vo vašej e-mailovej schránke.